Jag gjorde två smaker till helgen, jordgubbsglass och den smak du ska få recept på nu – lemoncurd. Jag använde mig av färdig lemoncurd men du kan förstås göra egen – recept finns här
) Jag fick nämligen en förfrågan här på bloggen om rabarberrecept, och blev då inspirerad till att göra en helt laktosfri och sockerfri glass där den ena har smak av rabarber och den andra har smak av lemoncurd
Gott att ha i efterrätter, på glass, i bakverk eller på någon form av kex. -) Vi satt i bilen på väg hem och lyssnade på radion när de pratade om lemoncurd
Jag, barnen och mormor var till Björka Trädgårds Höstmarknad och vi gick tipsrunda för barnen, käkade glass samt grillad majs och undertecknad shoppade två hösthallon med stora fina bär till trädgården
Ett sjukt snabbt – på gränsen till fuskigt – sätt att göra vansinnigt god och sammetslen glass är att vispa grädde tillsammans med lemoncurd och frysa i några timmar
Alltså jag älskar citron i glass, pajer m. Lemoncurd – Citronkräm är gott till rostat bröd, fyllning i tårtor och bakverk eller tillsammans med färska bär och grädde
Var sugen på en lite syrligare glass så vad passade då inte bättre än citronglass, nu när jag ändå hade både maränger och lemoncurd hemma fick det med åka ner i glassen, men det blir lika gott utan de ingredienserna i
Vispa i en burk LemonCurd som Du har haft i saften frå en citron så vitsen blir lite lösare. Jag har testat att göra glassen som alla bloggare gör just nu
Tillsätt potatismjöl och lemoncurd. Det är inte nödvändigt för den blir lika fin utan, och väldigt god till en kula glass eller lite vispad grädde om man vill vara dekadent
Fast jag ska erkänna att det tidigare bara varit lemoncurd som jag pillat med hemma. Men eftersom jag nu insett vilken fantastik produkt man kan få av dessa överblivna äggulor så vill jag dela med mig av min nya insikt till er (för handen på hjärtat, det är inte alltid man hinner eller känner för att göra glass)