Dessa härligt mjuka och saftiga limpor med bland annat lingonsylt i brukar jag baka ganska ofta. Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
Är i bakartagen idag. Får gäster imorgon kväll och tänkte bjuda dem på hembakt bröd. Hittade ett recept hos Leila Lindholm på siraps limpor, så de fick det bli
Brödbak igen, goda limpor med lite grovt rågmjöl och brödkryddor i. Ett riktigt lyckat bröd om jag får säga det själv, tack vare Maria Blohm och den kurs jag gick för henne för ett tag sedan är det numera svårt att misslyckas med mina brödbak
Idag blev det ett brödbak till barnen. Ett vitt formbröd al'a Leila. ) Efterom det är så att vetemjöl special är ett mycket bättre jäsmjöl så har jag alltid använt det, men det är ju mycket mera gluten i specialen
Sirapslimpa är väl inte det nyttigaste brödet man kan äta men det är ganska gott. Även om jag föredrar ett grövre bröd med lite tuggmotstånd, så är jag inte sämre än att jag kan erkänna att det då och då kan vara gott att sätta tänderna i en mjuk och söt sirapslimpa
Idag är det annorlunda och det kostar inte många kronor att köpa en limpa eller en påse bullar. När jag var liten bakade min mamma allt matbröd och kaffebröd
Formfranska Bakat formfranska, mest för min sons skull. Han ska nu fortsätta sitt matäventyr & på agendan står det att lära sig äta bröd & då kommer ljus formfranska väl till pass