Leif mannerström sill recept

Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Häromveckan hade jag nämligen privilegiet att få provsmaka LeifMannerströms julbord på Viking Lines Cinderella
Kräftströmming eller kräftsill?

Kräftströmming eller kräftsill?

Både billig och smarrig och idag gör jag en gammal favorit från mormor och mamma med inspiration från LeifMannerström, Mr sill&strömming himself
Tre nyanser av brunt

Tre nyanser av brunt

Man behöver inte gå omvägen med att att köpa färsk sill och själv salta den, även om den gode LeifMannerström anser detta vara den överlägset bästa starten
Farmors sillsallad

Farmors sillsallad

Häll av spadet från sillen och skär den i strimlor. 4 urvattnade sillfiléer (ca 200 g). Skiva rödbetorna och skär dem sedan i strimlor
Gryta med sötpotatis och svarta bönor

Gryta med sötpotatis och svarta bönor

På pappret låter det väldigt gott, rosmarin, vitlök, tomater och citron - med dom ingredienserna och Leif bakom pennan så kan det ju inte bli mer än gott
Siciliansk strömming

Siciliansk strömming

Dagens sillmiddag är inspirerad av ingen annan än sillälskarenLeifMannerström och kommer från hans bok "Mannerströmssill och strömming" som ni skymtar på bilden, en bok som vi varmt kan rekommendera om ni också tillhör sillgillarna

Mannerströms jul

LeifMannerström ger ut en ny julkokbok. Jag har givetvis Leifs äldre julkokbok som jag bara älskar. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen
Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Häromveckan hade jag nämligen privilegiet att få provsmaka LeifMannerströms julbord på Viking Lines Cinderella

Intervju med kocken Magnus Johansson

Rent professionellt får jag säga Robert Andersson, Christer Svantesson och LeifMannerström. Att inte få uppleva när årstider skiftar och då t ex första färskpotatisen, kräftorna i augusti eller sillen till jul… Trist

Från konsult till husmorskock - husmors mesta matår

De ätbara blommor jag dekorerade tallriken med i auditionAlltid i huckle - även på auditionUpplevde också ett för mig av fysiska skäl besvärande men roligt kval till Sveriges Mästerkock där jag både hann svimma av ett par gånger, stycka en kyckling illamående och kallas för "något ur en pilsnerfilm" samt "nya Karin Fransson" av Per Morberg och LeifMannerström

Glasmästarsill

LeifMannerström ur Mannerströms stora kokbok. Rensa och putsa sillen men låt ryggbenet sitta kvar. Varva det skivade med sillen i en rymlig glasburk

Portvinsill

LeifMannerström ur Mannerströms stora kokbok. Skär sillfiléerna i fina sneda bitar och lägg upp dem på t ex ett glasfat med höga kanter, så att de ser hela ut

2 December 2013 - Ge bort en bok i jul

Mannerströms jul av LeifMannerström. Mannerströms jul är också ett måste i julkokbokshyllan. Och välkommen in i köket där sill, skinka, korv, nubbe, knäck, kola och allt det där andra som hör till förbereds inför julens och nyårets festligheter

Sillgratäng

LeifMannerström, Karl-Magnus Edberg och Katja Palmdahl. Ur Mannerströms julkokbok. Skär sill och matjes i bitar

Portvinssill

LeifMannerström, Karl-Magnus Edberg och Katja Palmdahl. Ur Mannerströms julkokbok. Skär sillfiléerna i sneda fina bitar