Laxfilé olivolja recept

2 Spara

Grillad laxfilé och grönsaker med jordärtskocka på två sätt, en krämig sås och krispiga chips

Ingredienser1 st Laxfilé (urbenad och trimmad, delad i två delar)1/2 Citron15 ml Fishsauce3 Vitlöksklyftor (pressade)10 ml OlivoljaSalt Svart peppar200 gr Jordärtskockor (skalade, låt de ligga i vatten tills det ska användas)3 dl Grädde2 dl vattenVitpeppar4 dl frityr olja150 gr Champinjoner 150 gr Cocktailtomater1 kg Små potatisar. MetodSteg1Tänd grillen Steg2Pressa juicen ur citronen och blanda den med fishsauce, vitlök, olivolja, salt och svart peppar. 10 ml Olivolja
1 Spara

Laxfilé med apelsinsås

200 g laxfilé. 1 tsk olivolja. Sås. Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i bitar. Koka lök och paprika i apelsinsaft, smulad buljongtärning och vatten ca 10 min utan lock
Sökförslag och sidor