Laxfilé med gorgonzola och sherrysås recept

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Lax Lorensberg

Lax Lorensberg

Putsa laxfilén fri från ben. Pensla med olja och salta. Dra ut dem som sitter inne i köttet med tång. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter

Laxfilé med gorgonzola och sherrysås

Gör ett snitt i varje bit med vass kniv och fyll medgorgonzolaost. Pensla med olja och salta. koka vinet med buljongtärningen tills hälften återstår

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

 Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit

Margarethas ugnsbakade laxfilé med sherrysås

Pensla med oljan, salta och peppra lätt. Lägg bitarna på en skärbräda med skinnsidan neråt. Häll såsen över laxen och servera med pressad potatis, grönsaker och en citronklyfta

Laxfilé med god fyllning

Servera med potatis och en sallad. Pensla formen och laxskivorna. Sherrysås. Sjud sherry och grönsaksbuljongtärning tills hälften återstår

Lax med sherrysås

Lägg varje del med skinnsidan ner mot en skärbräda och gör ett snitt med en vass kniv längs fiskfile'n (dock ej för djupt),så att det bildas en ficka