Lägg laxen med skinnet neråt. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 2 msk sesamfrön eller santa Maria krydda Wasabi / Sesame. Sätt ugnen på 150 gr. Pensla laxen med glazen och sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills innertemperaturen är ca 48-50 grader. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 2 msk sesamfrön eller santa Maria krydda Wasabi / Sesame
Pepparroten hade säkert gått att byta ut mot wasabi om man så vill och kan, möjligtvis kan dillen bytas mot persilja men då är man ju nästan på väg mot ett helt nytt recept
Sedan blandas smaksättningen rakt i nudlarna och laxen steks bredvid i stekpanna eller ugnen. Det här är snabbversionen av lax med wokade nudlar, som jag gjorde när jag hade ont om tid och var så sugen på just de här smakerna
Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på marinaden. Medan laxen är i ugnen blanda ihop avokadoröran. Ser inte så supersmarrigt ut men det blev det, så väl värt att provaAsiatisk inspirerad laxRecept för 4 personer4 laxfiléerFinrivet skal från 1 ekologisk lime 1 msk kikkoman soya1 msk riven ingefäraAvokadoröra. 2 avokador1 msk wasabi1 msk limejuiceUgn. Ställ sedan in laxen i ugnen i 15 min. ) 4 laxfiléer. 1 msk wasabi
Laxen ringlade jag sesamolja över samt teriyakisås och lite sesamfrön. Till fisken och vårrullarna hade vi lite olika dipsåser, inlagd ingefära och wasabi
J ville gärna fixa sitt paradsmafsel - lättrökt salmalax med teriakisås och wasabimajjo. Salta laxbiten rejält och låt den ligga ett par timmar i kylskåp