Lax stjälkselleri recept

3 Spara

Lax och musselsoppa med smak av våren och vintern

Lax och musselsoppa med smak av apelsin och saffran500 g färska musslor eller en burk (250g) konserverade musslor2 dl vitt vin1 liten gul lök1 knippe stjälkselleri eller en fänkål1 ark saffran8 dl vatten2 tärningar fiskbuljong1 burk/kartong krossade tomatersaften från en pressad apelsin1/2 msk rivet apelsinskal250 g laxfilè och 300g pangasiusfilé (hajmal) Skölj och borsta musslorna väl, kasta bort de som inte öppnar sig. 1 knippe stjälkselleri
1 Spara

Matig fisksoppa med ris, tomat och timjan

stjälkselleri, fisk och ris i en buljong med smak av tomat, vitlök och timjan. 400 g fiskfilé (jag använde torsk men lax eller annan fisk funkar lika fint). Läs mer och hitta en tid som passar perfekt » 400 g fiskfilé (jag använde torsk men lax eller annan fisk funkar lika fint)
0 Spara

Snart helg!

Passar utmärkt till ugnsstekt lax och dito delikatessrödbetor. Jag gillar verkligen krispet och den karaktäristiska smaken (här betyder karaktäristisk något bra, inte som karaktäristisk som smaken på rå stjälkselleri) från fänkålen, och citronen bidrar med en bra fräschör
Sökförslag och sidor