½ stjälkselleri, fint hackad. På tallrikarna låg en bit lax som vi lindat in i Parmaskinka tillsammans med några basilikablad och sedan lagat till i ugnen, skinkan blev härligt knaprig och var en fin kontrast till den mjuka, lite fetare laxen
Servera laxen med sås, sallad och kokt potatis och kokt sparris. Packa in laxen i folie och värm den i ugnen i ca 20 minuter. 600 g lax. 1 st stjälkselleri. 600 g lax varmrökt 1 st gurka 1 st äpple syrligt, saftigt 1 st stjälkselleri 1 st avokado 1 st lime pressad saft 1 tsk honung salt peppar Sås
Servera laxen med sås, sallad och kokt potatis och kokt sparris. Packa in laxen i folie och värm den i ugnen i ca 20 minuter. 600 g lax. 1 st stjälkselleri
Man tar helt enkelt de grönsaker man har hemma och i det här fallet blev det rester från en rotfruktssallad, stjälkselleri, purjolök, paprika och sugersnaps
400-500 g lax. 2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri). Skär laxen i kuber och häll ner i soppan, tillsätt nu även haricots verts, körsbärstomater delade i halvor, koka i ca 5 min tills fisken är genomkokt. 400-500 g lax. 2-3 stjälkar selleri (stjälkselleri)
Skär laxen i små kuber. När paprikan mjuknat tillsätt lax och till sist selleri. 300-400 g kallrökt lax, i bit. 5 stavar stjälkselleri. 4 morötter 1-2 paprika olja, till stekning 4 dl vispgrädde 2 dl crème fraiche 1-2 förp saffran 1 msk tomatpuré 1 purjolök, stor 300-400 g kallrökt lax, i bit 5 stavar stjälkselleri
Kanske några av er därute har lite rester kvar från helgens matlagning, kanske ni rent av sitter på lite laxrester som ni inte vet riktigt vad ni ska göra med
ex torsk eller varför inte den rosa fisken lax, vi är helt säkra på att även det blir smarrigt. Paprika, stjälkselleri, fänkål, purjolök, bladspenat och tomater
Lax och musselsoppa med smak av apelsin och saffran500 g färska musslor eller en burk (250g) konserverade musslor2 dl vitt vin1 liten gul lök1 knippe stjälkselleri eller en fänkål1 ark saffran8 dl vatten2 tärningar fiskbuljong1 burk/kartong krossade tomatersaften från en pressad apelsin1/2 msk rivet apelsinskal250 g laxfilè och 300g pangasiusfilé (hajmal) Skölj och borsta musslorna väl, kasta bort de som inte öppnar sig. 1 knippe stjälkselleri. 250 g laxfilè