Till den rökta laxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
½ dl pinjenötter eller rostade solrosfrön. Om man vill kan man lägga lite ruccolapesto i varje laxskiva och rulla ihop den och servera laxskivan med en klick äppeltzatziki på varje tallrik
600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar. 1 dl solrosfrön. Rostade solrosfrön1 dl solrosfrön 1 msk neutral olja 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak) 1 tsk salt
Laxen läggs i ugnsfast form och saltas & peppras. Droppa citron direkt på laxen, fonden lika så. 500 g lax (färsk hade jag, går bra fryst med). Olg@ 500 g lax
Laxen. Servera den ljumma laxen med potatis, tomater, romesco och mâchesallad. 4 laxfileér. Grilla eller stek laxen ca 2-3 minut på varje sida, krydda med salt och peppar. 4 laxfileér