Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger. 600 g röktlax. 1600 g röktlax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmröktlax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmröktlax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
färska örter, rivet citronskal, salt och peppar. Varmröktlax. Gnid in laxfilén med ex. Rökta räkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Vi saltade en bit laxsida rikligt och pepprade med svartpeppar. salt & peppar. Till den röktalaxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
salt och malen peppar. Om man vill kan man lägga lite ruccolapesto i varje laxskiva och rulla ihop den och servera laxskivan med en klick äppeltzatziki på varje tallrik