rödtunga, lax, torsk). Skölj, ansa och skiva fänkålen och låt fräsa med. Ett bra sätt är att laga den här soppan nästan färdig en dag i förväg och låta soppans bas “mogna”
Nu hade jag torsk ochlax hemma, men om man också har någon lösare fisk i rätten, t ex flundrefiléer, så kan dessa få koka i soppan några minuter, röras sönder ochdärmed ge lite ”kropp” till buljongen
Torsk, lax, räkor och havskräfta blev grunden. En klassisk fisk ochskaldjurssoppa för mig är ju en fransk bouillabaisse med rouille, men det klingar ju inte så nordiskt
Tillsätt saffranoch låt fräsa med en stund. Här har ovädret dragit in under eftermiddagen och nu låter det otäckt när vinden drar med sig allt i sin framfart
Ta av kastrullen från värmen och vänd ner räkor, laxoch lökklipp samt citronsaften, blanda runt och servera, gärna med ett gott vin och frasigt bröd, varför inte vitlöksbröd