hel bit laxfilèmedskinnet kvar. Skinnet lämnas praktiskt kvar i formen vid servering. Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Pensla skinnsidan på laxenmed lite olja. Det går även att tillaga laxen på “vanlig” grill, men skinnet kommer inte att bli så krispigt och gott att äta
Ta bort eventuellt skinn från laxen och lägg fileérna i en ugnsfast form. Detta är en form av gratäng, laxfileér som får puttra i en härlig sås gjord på grönsaker, kokosmjölk och röd curry
Ta bort skinnet och skär upp den i tunna skivor. Gnid in laxbitarnas köttsidor med blandningen. Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar
Skinnet ska vara kvar, men se till att alla ben är borttagna och torka av filéen ordentligt. Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor