Ställ formen medlaxen på ett galler i mitten av ugnen och baka laxen tills den är klar. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form eller långpanna och fördela ostblandningen i "fickan" på varje laxbit
Laxmoussebakelse på kavringsbotten toppad medlaxros och sikrom. Jag kommer inte ihåg exakt vad det var för smaker men det vi enades om var i alla fall att laxen var bådas favorit
Också konsistensen på råvaran kan ändras kraftigtvid en tillredning, tänk bara på gravning av lax. Tänk dig tex, ettstekt kycklingbröst med en ljummen vinägrett sidoställt meddet samma kycklingbröstet i en murkelsås, det är två helt skildamåltider med olika intensitet, genomförande och vikt, dessutommed smaker som kräver fullständigt olika uppföljning i glasen
Strö över mjölet occh späd först med buljong och vin, oc därefter med grädde. Blötlägg murklorna i rikligt med vatten i 1 timme. Låt det koka i 10 min och smaksätt sedan med salt och peppar