Inledningen blir en lax med mango och limeyoghurt. Istället grillar jag min lax indirekt under lock, med briketter nedan, men vid sidan av själva laxfilén
4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 lime salt och peppar 1 msk olivolja Ris och sallad 4 port ris eller annat gryn 1/2 isbergssallad Lax ca 600 g laxfilé 1 msk riven färsk ingefära 1 msk honung 1 msk soja 1 msk vatten 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Skala och skiva mangon, riv skalet och pressa saften ur limen. Stöt rosépeppar i en mortel och blanda med chili, riven ingefära, paprikapulver, cayennepeppar, socker, salt, limesaft och rom
Asiatisk lax med mangosalsa. Mangosalsa. Limesås. Köpte fisk i fiskbilen och gjorde asiatisk lax som är så gott, köper alltid en hel bit och gör i ugnen, inte mycket som är lättare att göra
Häll över limesaften, sockret, saltet och pepparn och blanda runt. Något som vi har fastnat för är lax och räktacos med mangosalsa och picklad rödök, den är hur god som helst och känns mycket fräschare än en tacos med kött - perfekt till fredagsmiddag