Laxen blir väldigt saftig och fin när man bakar den på lågtemperatur. Nu var det så länge sedan jag bjöd på fisk här på bloggen så ni börjar väl undra, laxfantast som jag utgett mig för att vara
Häll olivolja i en kastrull och sätt på den på låg värme. Du kan höja temperaturen lite gradvis. torka av laxfiléerna hjälpligt och salta & peppra dem en smula
Laxen bakas i ugn på lågtemperatur för att hållas nyttig efter att ha täckts med sumacpulver och furikake-sprinkles som innehåller svart & vita sesamfrön, shisoblad (som helt enkelt är bladmynta och har noter av både mynta, svarta vinbärsblad och basilika) och nori (som är en japansk nyttig alg, den som viras runt makirullar bland sushin)
Självklart ska lax ugnsbakas i lågtemperatur så att den blir optimalt saftig. Temat med mat som passar diabetiker lät ju inte särskilt upphetsande, inte heller lät laxreceptet så där väldigt speciellt, men hjälp, vad oväntat urgott resultatet blev
"Laxen är även väldigt god tillsammans med kokt färskpotatis, romsås och en härlig grönsallad. Börja med och putsa laxen och lägg den i en ugnsform med skinnsidan neråt
Klicka på pepparrotsfärskost och lägg på laxskivor när frittatan nästan är färdig. · 50 gr kallrökt eller gravad lax. Stek på lågtemperatur ca 5 min. Lägg på ett stort lock och låt steka ytterligare ca 3 min på låg värme. 50 gr kallrökt eller gravad lax. ca 3 min på låg värme