Skär laxbitarna i mindre bitar. Pressa limesaft och häll i kokosmjölk. Hacka chilin. Stek laxbitarna. Låt morotsbitar, chili och ingefära få fräsa med i någon minut
600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar. 400 g kokosmjölk. 0,5 dl sweet chilisås. 0,5 röd chili. 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak). Sås400 g kokosmjölk 2 citrongräs 0,5 dl sweet chilisås 0,5 röd chili 2 tsk fisksås. Rostade solrosfrön1 dl solrosfrön 1 msk neutral olja 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak) 1 tsk salt
Vi lider lite av pollenallergi hela familjen, särskilt i år då det var så extremt mycket pollen ett tag, så vi lagar gärna laxrätter med kokosmjölk i pollentider eftersom både lax och kokosmjölk är inflammations-dämpande och ska vara bra när man är allergisk
Tillsätt kokosmjölk och koka upp. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skär laxen i tärningar. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök
Häll på kokosmjölken och resten av kryddorna, fisksåsen och sesamoljan. Hetta upp oljan och smöret i pannan eller grytan, häll i curryn och chilipulvret och låt fräsa en liten stund
Lägg på en klick riven ingefära och gröp ur den tjocka krämen på kokosmjölken (häll bort vattnet). Salta och peppra och lägg på lite sweet chili sås på fisken