Häll över kokosröran som ett täcke över laxen. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Blanda ihop kokosmjölk, tomatpure, paprikapulver och chilipulver i en skål
1 msk solrosolja 5 msk röd currypasta 2 klyfta vitlök, riven 1 cm färsk ingefära, skalad och finriven 800 ml kokosmjölk 2-3 limefrukter, skuren för att pressas över 4 laxfiléer, med skinn 4 pak choi, skuren i fjärdedelar (baby pak choi) 150 g jätteräka, råa 0,5 kruka färsk koriander, grovhackad basmatiris sötmandel
Serverade laxen med mangosås, basmatiris och en sallad med färsk bladspenat, blodapelsin och körsbärstomater, och så strödde jag lite rostad kokos över alltihopa
Vips så hade den här ugnsbakade laxen med kokosris, avokado & granatäpple kommit till. Jag har tänkt väldigt mycket på detta och så när jag var sugen på att skapa ett recet med laxfiléerna jag hade i frysen ville jag göra en så enkelt och god vardagsmiddag jag bara kunde
Strö över kokos. Nu när vi avverkat de bitarna ska jag ge er receptet på en helt underbar lax som passar bra nu när apelsinerna börjar fylla fruktdiskarna