Inlägget Fiskfond på lax publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Nu är det dags igen eftersom vi köpte en hel lax här om dagen så jag kokade en fond på skrovet
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. 2,5 dl grädde 2 msk fiskfond 1 dl. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile. 2 msk fiskfond
En väldigt enkel och god laxrätt. Lägg portionsbitarna av lax i en ugnsform. 2 msk fiskfond. Lägg blandningen ovanpå laxfiléerna och sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter. 2 msk fiskfond
fiskfond. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
snarare en något look-alike wannabie med lax. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. Fräs löken i lite smör, tillsätt fiskfonden, citronsaften och 1,5dl av grädden samtidigt. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax
Vispa ihop creme fraichen med fiskfond och pressad citron. Här har jag gjort en mycket enkel lax i ugn som går väldigt snabbt att förbereda om man har ont om tid när kvällen kommer
Skär laxfile i kuber. Sprid ut laxkuberna ovanpå. Häll såsen över lax och grönsaker. Lax i ugn med squash, grillad paprika och tomat (4 port). 500 g laxfilé (eller 3 laxfileer). 2 msk fiskfond (eller 1/2 tärning fiskbuljong). Jag använde iMat 500 g laxfilé. 3 laxfileer. 2 msk fiskfond
600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 2 msk fiskfond. Relaterat Ingredienser, ca 4 portioner 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 2 msk fiskfond
Värm fiskfonden och låt det urkramade gelatinbladet smälta. När det hela kokar upp igen, ta kastrullen från spisen och låt laxen svalna i sin lag med lock på
Såsen rörde jag ihop av philadelphiaost, creme fraiche och fiskfond som jag slog över formen. Lax är tacksamt att laga då den är väldigt lätt att variera och så smidigt att alltid ha några filéer i frysen