Vi gjorde pocherade ägg till, det är supersmidigt i micron. Nu är det bara till att lägga ihop alla ingredienser (glöm inte laxen som du bara delar i stora bitar) och vända runt lite försiktigt, smaka av med salt och peppar
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
För dagen hade jag en färsk laxfilé att laga. Det enda av laxen jag hann fotografera innan. Jag mjukade upp en klick smör i micron och i detta hällde jag sedan fint hackad ramslök (jag tog nästan hela paketet på 50g), salt och peppar. Sedan bredde jag ut blandningen som ett täcke över laxen och ugnsstekte det hela i ca 15 minuter
1) Baka potatisen i micron ca 10min full effekt, eller i ugn 150 grader ca 50min. 2) Lägg fileérna i eldfast form & salta rikligt. 4) Servera med vitlöksbaguetten 4 laxfileér
Servera laxen med nykokt potatis (pressad), sallad och citronklyfta. SvartvinbärscouliBlanda vinbärsgelén och vatten i en skål och värm i micron i ca 30 sekunder eller i en kastrull på svagvärme. Klicka lite röra på varje knäckeoch servera det till soppanSandkullens lax4 personer600 gr laxfile utan skinn och ben1 tsk salt1 krm svartpeppar1 burk kräftstjärtar i lag (ca 340 gr)1 tub mjukost skagenost ellerkräftost5 dl mellangrädde1 msk hummerfond1 dl finhackad dill0,5 tsk salt1 krm cayennepeppar1 dl riven västebottenostGör så här. 600 gr laxfile utan skinn och ben