Igår blev det lax till middag, med ett härligt täcke av fetaost, spenat, pesto och creme frachie. Serverades med nypotatis, sallad och hemmagjord pesto
Laxsida med feta & pesto. Hur som helst så får ni här ett bra lättlagat middagstips på laxsida. Mosa samman fetaost, crème fraîche, pesto och smaka av med salt och peppar
Smula fetaosten och blanda i pesto, salt och peppar. Sätt ugnen på 175 C och lägg laxen på en ugnssäker form. Lägg blandningen på laxen och in i ugnen ca 20 minuter. 4msk pesto zeta. 150g fetaost. 3st laxfilé
Blanda ihop fetaost, grekisk yoghurt och resternade av peston och bred detta över filéerna. Igår åt jag den här riktigt goda laxen som hade en krämig och god smak
Först ut är denna superenkla pestolax med fetaost. Oftast serverar jag pestolaxen med pasta och en spenatsallad men det fungerar också bra med mathavre, bulgur eller rött ris
Den vispade fetan är ännu enklare och där väljer ni fördelaktigt en riktigt krämig fetaost och sedan vispar ni med hjälp av elvisp den slät tillsammans med en liten skvätt vitt vin och mjölk
Fungerar också till att tillsammans med riven ost gratinera lax eller kyckling, m. Mixa tomaterna i matberedaren, tillsätt basilikabladen, fetaost, chilli, vitlök och mixa till en jämn tjock massa
(Jag bjöd även på varmrökt lax till, är det födelsedag så är det. Det var en vegetarisk variant fylld med grönsaker, svamp, pesto, fetaost och soltorkade tomater vilket är en underbar kombination
Till laxen blev det förutom en grönsallad med fetaost, ugnsrostad pumpa och squash. Servera det hela med en grönsallad med lite fetaost, oliver, gurka och rödlök