ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade. Till servering1 kg färskpotatis, kokt
600 g färskpotatis 2 dl gräddfil, avrunnen (låt rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme) 1 knippe ramslök, mortlad med lite rapsolja salt 600 g varmrökt lax dill (sallad eller andra späda blad)
Lite skivad gravad lax, lite stekt färskpotatis som kryddas upp med gräslök, svartpeppar och salt. En lyxig sommarrätt som kommer ifrån vad som fanns kvar i kylskåpet
Pensla lax med olivolja, strö på fänkål- och senapsfrön. Dela laxen i 4 portionsbitar. Smaka av med salt och peppar 700 g Norsk laxfilé. 800 g färskpotatis