Lax. sandefjordsås, färska räkor och picklad fänkål. Lax är lätt och laga och blir. Picklad fänkål. När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags
Eftersom jag tycker att kombinationen fänkål och lax är god ihop bestämde jag mig för att lägga på några laxfiléer ovanpå fänkålen i slutet av tillagningstiden
Ugnsbakad lax. Rå fänkål. Gnid in laxen med salt och olivolja. 2 fänkål. 4 bitar lax utan skinn à 150 g. Rå fänkål2fänkål. Ugnsbakad lax4 bitar lax utan skinn à 150 g salt olivolja
Strimla fänkålen tunt och strö ut över laxen. Ugnsbakad lax. Skär laxfilén i fyra portionsbitar, om de inte redan är delade, och lägg i en smord ugnsfast form
Krydda laxen med salt o peppar och strö fiberhusk runt om. Strimla fänkålen fint. Receptet kommer från Skillnaden är att hon använde torsk istället för lax och saffran istället för curry
Ugnsbakad lax. Gnid in laxen med salt och olivolja. 2 fänkål. 14 bitar lax utan skinn à 150 g. 1Rå fänkål2fänkål. 1Ugnsbakad lax4 bitar lax utan skinn à 150 g salt olivolja. 1Garnering DillRå fänkål