Lax fänkål recept

Ugnsbakad lax med sandefjordsås och picklad fänkål

Ugnsbakad lax med sandefjordsås och picklad fänkål

Lax. sandefjordsås, färska räkor och picklad fänkål. Lax är lätt och laga och blir. Picklad fänkål. När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags
Ugnsbakad lax med morot och fänkål

Ugnsbakad lax med morot och fänkål

Lägg i laxen i formen och slå över Mildasåsen. ½ fänkål. Låt gärna laxen vila några minuter efter att den har tagits ut ur ugnen innan servering
Citronmarinerad fänkål och lax

Citronmarinerad fänkål och lax

Eftersom jag tycker att kombinationen fänkål och lax är god ihop bestämde jag mig för att lägga på några laxfiléer ovanpå fänkålen i slutet av tillagningstiden
Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

900 g laxfilé 3 msk seafoodkrydda (från kryddkvarn) 4 msk rapsolja 1 röd paprika 1 grön paprika 1 fänkål 200 g romanticatomater 300 g delikatesspotatis (eller små färskpotatisar)
Lax med saffran, fänkål och purjo

Lax med saffran, fänkål och purjo

skinn ifrån laxfilén och skär den i kuber. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Lägg grönsakerna i en ugnsform och lägg laxkuberna över
Lax med saffransaioli och vinkokt fänkål

Lax med saffransaioli och vinkokt fänkål

Bakad lax600 g laxfilé olivolja salt peppar. Vinkokt fänkål2fänkål 2 dl torrt vitt vin 2 klyfta vitlök 2 msk smör 3-4 kvist färsk timjan salt peppar

Ugnsbakad lax med fänkål och saffran

Strimla fänkålen tunt och strö ut över laxen. Ugnsbakad lax. Skär laxfilén i fyra portionsbitar, om de inte redan är delade, och lägg i en smord ugnsfast form
Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 600 gram laxfilé(er) 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak 1 msk smör , efter smak Gräslökspotatismos 700 gram potatis(ar) , mjölig 1 dl vispgrädde , 0. 75-1 dl 1 dl mjölk 50 gram smör 1 krm salt , efter smak 1 krm vitpeppar , efter smak 0,5 kruka(or) gräslök Citron-beurre blanc 1 st Schalottenlök(ar) 1 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt matlagningsvin 5 st vitpepparkorn 200 gram smör 1 tsk citronsaft , 1-2 tsk 0,5 dl vispgrädde Tillbehör 1 st fänkål 1 msk smör 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak Köp receptet Näringsvärde Kcal
Helgrillad lax med kummin och fänkål med dillig potatissallad

Helgrillad lax med kummin och fänkål med dillig potatissallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 600 gram laxsida 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar 1 tsk fänkålsfrö 1 tsk kumminfrö 0,5 st citron(er) Potatissallad 1 kg delikatesspotatis 0,5 tsk salt 1 kruka(or) färsk dill 65 gram färsk spenat 0,5 st citron(er) 2 msk olivolja 3 krm salt 2 krm svartpeppar Tillbehör 200 gram romsås Köp receptet