pressad saft av ½ apelsin. 500 g laxfilé. ca 400 g fänkål. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm. 2 dl Arla Köket® smetana pressad saft av ½ apelsin 1 tsk stött rosépeppar salt
Laxsoppa med apelsin och fänkål. Vill inte påstå att dagens firande är på något sätt storslaget, enkel laxsoppa med ett gott vitlöksbröd till och ett glas chardonnay, men det är ju alltid kul att ha något att fira
Häll i vin, grädde och apelsinsaft. Skör bort blast och botten på fänkålen och strimla. 4 portionsbitar laxfilé. 1 fänkål. 1 apelsin, saften. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 3 vitlöksklyftor 1 fänkål 1 paket saffran. 3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar 1 apelsin, saften