Pressa citronenöverlaxen. Strö över finhackad dill och slå på vispgrädden. Jag har även gjort en variation där jag har använt vitt vin och lite citron istället för bara citron
snarare en något look-alike wannabie med lax. Ciron & dillsåsen. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. 2msk Smör4msk Gul lök, finhackad2dl Fiskbuljong2dl Grädde0,5dl Citronsaft, (saften av en pressad citron)1hgDill, Finhackad3msk Maizena utrört i lite vattenHavssalt & vitpeppar från kvarnSlungad gurka. Fräs löken i lite smör, tillsätt fiskfonden, citronsaften och 1,5dl av grädden samtidigt. Mixa dillen med 0,5dl av grädden, rör ner i såsen, smaka av med lite salt & vitpeppar. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax. 0,5dl Citronsaft. 1hg Dill
Ibland köper jag med mig en bit varmrökt lax hem från lokala fiskhandlaren. En enkel sås gjord på créme fraiche, en fiskbuljongtärning, citron och örter är allt som behövs förutom fisken
med rädisor, rödlök, rödbetor och plockad dill. Fräsch och annorlunda laxrätt som passar som ett bra komplement till den vanliga kallrökta och gravade laxen