Skiva citronen. Låt laxen kallna i lagen. Skala och skiva ingefäran. Lägg i laxen och koka på svag värme under lock ca 12 min. 600 g laxfilé. 50 g färsk ingefära. 1 st citron. rivet skal av 1⁄2 st citroner. 2 tsk riven färsk ingefära
Skär spetskålen fint och blanda med en vinigrette gjord på olivolja, citron, salt och peppar. riv ned en tesked färsk ingefära i creme fraichen och smaka av med salt
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Pressa över citronsaft och ha ner alla kryddorna. Riv i färsk ingefära. Lax i kokosmjölk. Tina laxen så den fortfarande har en fryst kärna och skär sedan laxfiléerna till tärningar
Den här gången testade jag marinad med japansk soja, ingefära, citron och lite salt och rullade sedan laxkuberna i sesamfrön strax innan jag stekte dem i olja
Använder du färdigköpt currypaste är det speciellt bra att komplettera med ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, limeblad och koriander eftersom den ofta har en plattare smakpalett med mer hetta och sälta än aromatiska noter
Skala och riv sötpotatisen grovt, blanda med crème fraiche, ingefära, citronskal, persilja och några stänk av chilipulver (mängd efter tålighet), smaka av med salt
Salt, citronpeppar. Idag bjuder köket på en lite annorlunda laxrätt med ett krispigt täcke och lite asiatiska smaker så som ingefära, lime och sesamfrön