Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron. Till detta serverade jag kokta, lättsaltade broccolibuketter med en klick creme bonjour pepparrot/färskost
Stek laxen på hög värme i en grillpanna utan fett. Koka upp broccolin i lättsaltat vatten. Blanda sedan broccolin, avocadon, valnötterna, persiljan o osten med en matberedare eller en stavmixer
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Igår åt vi lax med smörstekt broccoli och ärtcreme. Ugnsgrillad lax. Till detta serverade jag smörstekt okokt broccoli samt skivad prujolök, superenkelt och grymt gott till fisk
Skär broccolin i skivor och skär purjon i fina strimlor. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön1 broccolihuvuden bit purjolök2 dl kokta svarta bönor3 msk vitvinsvinäger1 msk kallpressad rapsoljasalt & pepparBlanda i en skål. 1 dl japansk sojasås1 dl mirin, japanskt risvin ( eller 1 dl vit vin )4 tsk råsocker1 msk riven ingefäraBlanda ihop teriyakisåsen och skeda över 4-5 msk över laxen och låt stå minst 30 minuter. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön. 1 broccolihuvuden bit purjolök