Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex
Har Du inte tillgång till öring, så ta lax eller någon vitfisk istället. Saffransgul Fisksoppa till Påsk Mycket fisk har det blivit här den senaste veckan
Du kanske har hört tidigare att det framförallt finns höga halter i fet fisk som strömming/sill och vildfångad lax och öring från förorenade områden såsom hela Östersjö, Bottniska viken, och i vildfångad lax, öring och sik Vänern och röding och sik från Vättern
Rökta laxpaket med fetaost. Laxmousse på gurkskivor. Vill du grava fisken själv, helt utan socker, så hittar du receptet på äppelgravad lax från min Långkokbok här på Kostrådgivarna
Vi tog laxöringfiléer som fick sällskap i paketet av strimlad fänkål, små mjälla zucchinis i skivor, cocktailtomater, lök, vitlök, lite chili, citron, örter smör och olivolja
Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering
Denna rätt,fast med lax som bas är med i månadens Mitt Kök,ja det finns en liten bild på mig åxå. Fileeade ett gäng rödingar och öringar,den största gravade jag
Dess laxfärgade kött hade en förmåga att se väldigt inbjudande ut och med vetskapen att det är var en vild fisk och inte en odlad som fått massor med färgämnen och antibiotika i sin föda gjorde inte saken sämre