Lax öring file recept

Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

ex lax, sik eller abborre i stället. Eftersom barnen älskar fisk och svamp, så hade hon tagit fram kantareller, några rödingar och en öring ur frysen

Smörstekt gravad Öring med Örthollandaise

Har Du inte tillgång till så här fin fisk, så grava en bit lax och stek några minuter på varje sida. Den här gången plockade jag fram en fin öring
Farbror Pers fisksoppa

Farbror Pers fisksoppa

600 g filé av till exempel öring, sik, torsk eller lax. 600 g filé av till exempel öring, sik, torsk eller lax
Tapas på svenska

Tapas på svenska

Vill du grava fisken själv, helt utan socker, så hittar du här receptet på äppelgravad lax från min Långkokbok
Fisksoppa med Saffran

Fisksoppa med Saffran

Har Du inte tillgång till öring, så ta lax eller någon vitfisk istället. Saffransgul Fisksoppa till Påsk Mycket fisk har det blivit här den senaste veckan
Dioxin i ekologiska ägg – ska vi fortsätta äta dem?

Dioxin i ekologiska ägg – ska vi fortsätta äta dem?

Du kanske har hört tidigare att det framförallt finns höga halter i fet fisk som strömming/sill och vildfångad lax och öring från förorenade områden såsom hela Östersjö, Bottniska viken, och i vildfångad lax, öring och sik Vänern och röding och sik från Vättern
Svenska tapas med mera

Svenska tapas med mera

Rökta laxpaket med fetaost. Laxmousse på gurkskivor. Vill du grava fisken själv, helt utan socker, så hittar du receptet på äppelgravad lax från min Långkokbok här på Kostrådgivarna
Fiskpaket med grönsaker på grillen

Fiskpaket med grönsaker på grillen

Vi tog laxöringfiléer som fick sällskap i paketet av strimlad fänkål, små mjälla zucchinis i skivor, cocktailtomater, lök, vitlök, lite chili, citron, örter smör och olivolja
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering

Djupdykning i frysen

Denna rätt,fast med lax som bas är med i månadens Mitt Kök,ja det finns en liten bild på mig åxå. Fileeade ett gäng rödingar och öringar,den största gravade jag

Stekt havsöring med rosépepparsås…

Dess laxfärgade kött hade en förmåga att se väldigt inbjudande ut och med vetskapen att det är var en vild fisk och inte en odlad som fått massor med färgämnen och antibiotika i sin föda gjorde inte saken sämre

Öring i papperskuvert

Istället för öring kan du använda filé av sik, regnbåge, lax eller gös. 4 öringfiléer. Rätten kan förberedas fram till gräddningen

Slappfisken

Dela laxfiléen fört i två på mitten, och sedan en gång till längs med filéen, så att du har fyra stycken tunna minifiléer