4 portioner480 g rimmad kokt oxbringa i bitar2 gula lökar60 g smör, brynt800 g fast potatis, skrubbad5 dl oxbuljong1/2 knippe persilja, grovhackadSalt och nymald vitpepparFräs löken mjuk i det brynta smöret i en stor kastrull
Lägg i en smörklick. 1 msk smör. 1. Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk
lapskojs på salta biten var det någon som tyckte att jag skulle göra också. Sen stekte jag den i smör och olja på medelvärme tills den var nästan helt genomstekt
förutom lapskojs, som skulle kunna likna lite. 800 g potatissmörca 2 dl mjölksalt400 g köttfärs1 vitlöksklyfta, pressad1 köttbuljongtärning1½ dl vetemjöl2 dl vattensalt och pepparSkala och koka potatisen, gör potatismos med smör, mjölk och lite salt
Rör ner persilja och smör. Lapskojs - potatismos med strimlat rimmat nötkött och lite färsk persilja. När jag var äldre hände det att jag köpte färdig lapskojs i sådan där plastkorv som inte verkar finns kvar längre
Lägg i en smöret. 1 msk smör. Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet från salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter