Själv hoppar jag gärna över sillen och dekorerar istället ett par kantskurna formbröd med t. ex rökt lax, skaldjur, ägg, röror, skinka, hyvlad ost, grönsaker och frukt
Häng upp handduken med köttet i ett soligt söderfönster. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen 4-5 dagar. Lägg i kylen 1 dag och skiva sen köttet i lövtunna skivor, gärna med skärmaskin
Bred på smör medan de ännu är varma och låt svalna. Börja med att lägga 1/2 skivat ägg, 3 ansjovisfiléer, 1 tomatklyfta och strö på riven ost. Lägg därefter 2-3 kokta, avrunna sparrisstjälkar med räkor ovanpå och täck med tinad hollandaisesås. Avsluta med 1 skiva ädelost, valnötskärnor och paprikastrimlor. 4 skivor landgångsbröd. 8 skivor varmrökt skinka
Fastän smörgåstårta inte är något bakverk får den ändå vara med här i bloggen. 4 skivor landgångs bröd. 1 liten burk mimosasalladca 6 skivor rökt skinka hackad i bitar. ca 250g räkor med skalcremefraiche röradill. 4 skivor landgångs bröd. ca 6 skivor rökt skinka hackad i bitar. ca 250g räkor med skalcremefraiche röradill
Hacka skinka och blanda med mimosasallad i en annan skål. Så jag ligger lite i lä jämnfört med henne. (Vi hade bara kokt, men det blir godare med rökt)
Tja, exempel finns det gott om i denna publikation, och en av rätterna är ”Vegetarisk landgång”, en härligt frestande macka med keso, rivna morötter och apelsin