Jag bestämde mig för att grilla sadeln på dagen, medan solen värmde upp balkongen, för att sen tranchera och värma den försiktigtiugneninnanserveringen
½ dl extra jungfruolivolja. chilifrästabroccoliblad eller mangold. Ugn 200°. 1,2 kg potatis, fast sort salt. 1 st lammsadel, ca 2 kg, putsad. 4 st vitlöksklyfor. 1 kruka rosmarin
Presssa vitlöksklyftan och gnidin den, salt, peppar och färska örter i köttet. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillenicirka 10 minuter runt om. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sen steka färdigtiugn på 200 grader i 10 minuter. Låt sen köttet vila under folie eller liknandei 10 minuter. 1 klyfta vitlök. 1,2 kg lammrack eller lammsadel. 1 kvistrosmarin. 1 kvisttimjan. 1 klyfta vitlök 1,2 kg lammrack eller lammsadel 1 kvistrosmarin 1 kvisttimjan salt och peppar
Lägg lammsadelni en stekpåse eller svep den med aluminiumfolie. Skölj lammsadeln. Pressa citronen. Häll citronsaften och olivoljan på sadeln och gnid så att den täcks helt
Lägg ner grönsakerna i en ugnsfast form och placera sadeln ovanpå. Putsa bort de yttre, tunna hinnorna på sadeln och skär bort senorna längs med ryggraden
Putsa bort fettkappan, synligahinnor och senor. Blanda salt, vitlök och peppar och gnidin sadeln. Lägg sadeln i en långpanna och sätt i en digitaltermometer