Lammsadel i ugn recept

Grillad Lammsadel

Grillad Lammsadel

Jag bestämde mig för att grilla sadeln på dagen, medan solen värmde upp balkongen, för att sen tranchera och  värma den försiktigtiugneninnanserveringen
Fylld lammsadel

Fylld lammsadel

Resultatet blev bra men nästa gång kanske jag ska prova att låta den gå på låg temperatur iugn och hålla bättre koll på innetemperatur
Citronmarinerad lammsadel

Citronmarinerad lammsadel

Jag skär bort innerfiléerna och steker dem sen för sig, så de inteblir överstekta iugnen. Snitta fettkappan på lammsadeln
Grekisk delikatesspanna

Grekisk delikatesspanna

Anette och Robert bjöd på en himlarnsch god pyttipanna. Marinad. Ta ut pannan och strö över köttet och marinaden
Grillade lammracks

Grillade lammracks

Presssa vitlöksklyftan och gnidin den, salt, peppar och färska örter i köttet. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillenicirka 10 minuter runt om. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sen steka färdigtiugn på 200 grader i 10 minuter. Låt sen köttet vila under folie eller liknandei 10 minuter. 1 klyfta vitlök. 1,2 kg lammrack eller lammsadel. 1 kvistrosmarin. 1 kvisttimjan. 1 klyfta vitlök 1,2 kg lammrack eller lammsadel 1 kvistrosmarin 1 kvisttimjan salt och peppar
Svensk panna på lamm

Svensk panna på lamm

lammsadel. Skiva köttet icentimetertjockaskivor, banka ut dem med handflatan. Skiva den skalade potatisen och den gula löken

Lammsadel på isländskt vis

Lägg lammsadelni en stekpåse eller svep den med aluminiumfolie. Skölj lammsadeln. Pressa citronen. Häll citronsaften och olivoljan på sadeln och gnid så att den täcks helt
Citronmarinerad, helstekt lammsadel

Citronmarinerad, helstekt lammsadel

Jag skär bort innerfiléerna och steker dem sen för sig, så de inteblir överstekta iugnen. Snitta fettkappan på lammsadeln

Festlig helstekt lammsadel

Lägg ner grönsakerna i en ugnsfast form och placera sadeln ovanpå. Putsa bort de yttre, tunna hinnorna på sadeln och skär bort senorna längs med ryggraden

Helstekt lammsadel

Putsa bort fettkappan, synligahinnor och senor. Blanda salt, vitlök och peppar och gnidin sadeln. Lägg sadeln i en långpanna och sätt i en digitaltermometer

Helstekt lammsadel, grundrecept

Ställ sadeln i en ugnssäker form. Skär bort feta partierundersidan av sadeln. Stek i nedre delen av ugnen

Lammsadel persilje

Gnidin sadeln med salt och peppar. Köttet ska vara lätt rosa inuti. Ta bort grova stjälkar på persiljan

Lammsadel

Stek i nedre delen av ugnen. Kallas korthuggen när de tunna sidostyckena (slaksida och revben) tagits bort