Grytbitar, lammhals, lammkotletter, stekar, högrev har alla ett högre kilopris. Näringsmässigt blir en gryta kokt på märgben förstås mycket bra och mättar många
8 lammkotletter1 kilo små potatisar1 gul lök2 vitlöksklyftor2 röda paprikor0,5 dl olivolja1 tsk salt1 röd chili, mortlad1 dl torrt, vitt vin250 g chorizo, strimlad4 dl vattenFärsk rosmarinGör så här. Stek potatisen i olja i en gryta under omröring ca 10 minuter. Det var en härligt robust smak på potatisgrytan som passade så bra som det kan till lammkotletterna och inte blev det sämre av vinet, Montecillo Crianza 2006, antagligen det mest prisvärda riojavinet i systembolagets sortiment. 8 lammkotletter
Går givetvis att göra i vanlig gryta/kastrull men anpassa buljongen då. Lägg ner i slow cookern (eller grytan), häll på buljong och koka på låg värme i 6 timmar
Lägg köttet i grytan. Lägg alltsammans i grytan. Blötlägg lergrytan 15 minuter. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 5 st lammkotletter , ca, eller lammstek i skivor
Skiva löken och fräs den i en gryta, strimla paprikan och lägg i. Skär zucchini och aubergine i bitar och lägg i grytan, häll i burktomaterna och eventuellt lite vatten