Grillolja att pensla med. Getostkräm. Krydda med salt och peppar. Smula i getosten. Pensla med grillolja och grilla på grillen tillsammans med lite grönsaker
Dagens middag blev något så gott som lammfärsbiffarmed fetaost, persilja och vitlök, serverade med marinerade morötter, kokta färska rödbetor toppade med riven getost och ris
Visserligen färdiga lammfärsbiffar från frysen, men de fick sällskap av en supergod och mycket passande sallad samt en getoströra som inte gick av för hackor
För att variera rätten kan du istället för den neutrala crème fraichen, använda Arla Kökets smaksatta crème fraiche Gourmet med smak av getost, honung och rosmarin i biffsmeten och även som sås till rätten
Lammfärsbiffarmed salsa fresca och primörer. Kokta rödbetor med fransk getost, chèvre, som jag denna gång grillade i ugnen ett tag med franska örter (herbes de Provence), sugarsnaps (en sorts söta bönor som är som tjocka sockerärtor), grillad zucchini smaksatt med citron, chili och olivolja, en tomatsallad på coctailtomater med olivolja, timjan och salt samt en stor härlig grönsallad med balsamvinäger och en god olivolja
På kvällen gjorde jag en liten skördemåltid som bestod av crostini med bondbönsröra, rödbetscarpaccio och små lammfärsbiffar kryddade med vitlök, chili och spiskummin (ej med på bild och inget recept)