Lammfärsbiffar med getost recept

Chèvregratinerade lammfärsbiffar

Chèvregratinerade lammfärsbiffar

Flytta över biffarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva getost på varje. Ta ut biffarna och toppa med lite av rödlöksmarmeladen
Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

Tomtar framme i julas och nu njuta av mat som smakar kofta - eller i alla fall den smak som jag förknippat med när jag inte gillar lamm
Getostfyllda Lammfärsbiffar

Getostfyllda Lammfärsbiffar

Salta och krydda med rosmarin och timjan. I senaste nr av tidningen Mitt Kök fanns receptet på lammfärsbiffar, och det såg så gott ut
Smakrika lammfärsbiffar med tillbehör

Smakrika lammfärsbiffar med tillbehör

Dagens middag blev något så gott som lammfärsbiffarmed fetaost, persilja och vitlök, serverade med marinerade morötter, kokta färska rödbetor toppade med riven getost och ris
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

Servera som tillbehör till grillad kyckling, lammfärsbiffar eller som förrätt eller bara ät. "Nu ska jag inte ta med mig så mycket"
Getoströra med honung och rosmarin

Getoströra med honung och rosmarin

Den får mig att vilja äta en stor portion lammfärsbiffarmed potatis och getoströra, gärna så fort som möjligt

Lammfärsbiffar med getost

Lägg upp grönsakerna på ett fat medlammfärsbiffarna och toppa med mandel och getost. Blanda lammfärsen med lök, vitlök och timjan

Lammfärsbiffar med couscoussallad

Blanda yoghurt och getostmed en gaffel. Getostkräm. Smaka av med salt och peppar. Servera couscoussalladen med biffarna och getostkrämen

Lammrostbiff med primörer

Lammfärsbiffarmed salsa fresca och primörer. Kokta rödbetor med fransk getost, chèvre, som jag denna gång grillade i ugnen ett tag med franska örter (herbes de Provence), sugarsnaps (en sorts söta bönor som är som tjocka sockerärtor), grillad zucchini smaksatt med citron, chili och olivolja, en tomatsallad på coctailtomater med olivolja, timjan och salt samt en stor härlig grönsallad med balsamvinäger och en god olivolja

Tankar om mat i en bil på väg genom europa

På kvällen gjorde jag en liten skördemåltid som bestod av crostini med bondbönsröra, rödbetscarpaccio och små lammfärsbiffar kryddade med vitlök, chili och spiskummin (ej med på bild och inget recept)