Hittar du inte det idinbutik så går det lika bra med revben där benet sitter kvar. För omväxlings skull så är det intelammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skrivinlammsteki sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har viiställetlammskivor och dom kommer från bogen
Här får ni ett recept på lammrevben med tomatsås och auberginefräs. Eftersom frysen nu är devis fylld med en massa gott lammköttblir det en hel del recept med lamm framöver
Eftersom jag inte har nån grill eller ugn, så fick det bli stekta spjäll. Revbensspjäll på TurkiskaLammrevben var en ny bekantskap för mig, men absolut något jag kommer att köpa igen
Lite överkurs och frågan är om det blir bättre än vanligtugnsrostadepotatis. Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Lägg spjället i en ugnssäker form med bendidan uppåt. För mig är det själklart med revbensspjäll av lammtill jul eftersom jag och minfamilj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala
Fräs lök i smör, tillsätt köttfärs och malet revbenlamm tas bort platsen. På toppen av revbenen (ungefär hälften), ta bort köttet med en vass spetsigkniv
Insidan av revbenen har ett tunt “membran” eller hinna som avlägsnades (se filmklipp här då detta avlägsnas från fläskrevben) och även på denna sida gjordes små snitt
Isin senaste kokbok, SimplyNigella, finns detta recept på ugnsbakadelammrevben som hon också lagade i TV-programmet med samma titel, och eftersom jag aldrig testat just revben från lamm förut blev jag riktigt sugen att prova receptet
Slaksidan, tunnbringan eller kållappen som jag tror den heter innefattar den tunna delen bakom revbenen samt ca sju revben som man benar ur när man skall göra en rulle
Finns ju många sätt att tillaga spjällen på, jag valde att köra dom iugnen en timme och efter halva tiden så penslade jag på en glaze och det blev riktigt gott