Lamm och surkål recept

Lamm i surkål

Lamm i surkål

Alla delar går bra och lite ben gör såsen godare.              Lamm i surkål                                         Så till grytan som är en blandning av olika influenser

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
10 år med LCHF och tips på hur vi äter idag

10 år med LCHF och tips på hur vi äter idag

Till lunch äter vi oftast nån form av kött, varierar mellan lamm, fågel, nöt, fläsk eller vilt. Med åren har tarmfloran stabiliserat sig med hjälp av både buljongen ochsurkålen/bönorna, så nu fungerar det bra att äta lite av mjölkprodukter ibland, jag sparar det till festligare tillfällen

IFD=autoimmun/AIP=anti-inflammatorisk kost och paradoxer

Probiotika Det får du via fermenterade eller syrade grönsaker ochsurkål. Det står t ex på om autoimmun kost följande om vad man bör undvika att äta för att motverka inflammationer, alltså vad jag förstår också vad som kallas Antiinflammatoriskoch IFD-kost
Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Resultatet blev en smaksensation, som jag avnjöt med Surkåloch en klick Smör. Då genom att lägga in maten i stora löv och senare även i lerkärl, för att sedan gräva ned den i en varm kokgrop
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

Köper styckad framdel i orientbutik, det är ett trevligare sätt att stycka lamm än våra svenska traditioner, vilket troligen beror på att man i andra delar av världen använder lamm på ett annat sätt, som vilket kött som helst och ofta använder lammköttet just till grytor av olika slag
Lammlevergryta

Lammlevergryta

Surkåloch/eller kokt blomkålsris är gott till. Kött av lamm är ju rätt svindyrt (ja, fast det är lamm förstås, och inte svin), men för lever av lamm kommer man billigare undan
Näringstät mat till bebisar

Näringstät mat till bebisar

Hon har hittills smakat på bland annat kalv, gris, kyckling, lamm, anka, torsk, röding, makrill, räkor, broccoli, brysselkål, kålrot, persiljerot, sötpotatis, palsternacka, morot, paprika, tomat, gurka, sallad, gröna bönor, ägg, majonnäs, surkål, vitkål, rödlök, citron, päron, äpple, clementin, kiwi, hallon, blåbär, kokosmjölk, olika nötter och frön (som jag bakar bröd av)
Juldagen är här!

Juldagen är här!

Jag vill så mycket fint, presentkort på Sankt Jörgen spa, en ljusstake och en lammullströja toppade listan men också generösa presentkort från mamma och pappa
Lammleverpastej och Valborg

Lammleverpastej och Valborg

I glasen hade vi champagne, Diebolt Vallois och Taittinger, trimbach (riesling) till surkålen, följt av diverse drinkar
Så klart...

Så klart...

Nötkött är det som är vanligast i grytorna, men även lammoch får som kommer från Pustan finns på menyerna
Någon slags gulasch

Någon slags gulasch

Jag gillar verkligen surkåloch brukar få ett sug efter det med jämna mellanrum. Hacka löken och vitlöken fint och stek dem i gryta