Till lunch äter vi oftast nån form av kött, varierar mellan lamm, fågel, nöt, fläsk eller vilt. Med åren har tarmfloran stabiliserat sig med hjälp av både buljongen ochsurkålen/bönorna, så nu fungerar det bra att äta lite av mjölkprodukter ibland, jag sparar det till festligare tillfällen
Probiotika Det får du via fermenterade eller syrade grönsaker ochsurkål. Det står t ex på om autoimmun kost följande om vad man bör undvika att äta för att motverka inflammationer, alltså vad jag förstår också vad som kallas Antiinflammatoriskoch IFD-kost
Resultatet blev en smaksensation, som jag avnjöt med Surkåloch en klick Smör. Då genom att lägga in maten i stora löv och senare även i lerkärl, för att sedan gräva ned den i en varm kokgrop
Köper styckad framdel i orientbutik, det är ett trevligare sätt att stycka lamm än våra svenska traditioner, vilket troligen beror på att man i andra delar av världen använder lamm på ett annat sätt, som vilket kött som helst och ofta använder lammköttet just till grytor av olika slag
Surkåloch/eller kokt blomkålsris är gott till. Kött av lamm är ju rätt svindyrt (ja, fast det är lamm förstås, och inte svin), men för lever av lamm kommer man billigare undan
Jag vill så mycket fint, presentkort på Sankt Jörgen spa, en ljusstake och en lammullströja toppade listan men också generösa presentkort från mamma och pappa