Vitlökssmaken gör Pommes Anna till ett perfekt tillbehör till lamm och kött. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Den är inte lika lös som en gratäng, meningen är att man ska kunna skära den i tårtbitar och servera tillsammans med något annat, förslagsvis lamm eller något annat värdigt kött
Servera lammracksenmedpotatiskakan och grönsaksragun. Älskar lamm och speciellt lammracks. En potatiskaka smaksatt med getost och en tomatbaserad grönsaksragu passar bra till
En liten paus innan det var dags för lammrostbiffmed portvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt
Lammrostbiffmed potatis- och sötpotatiskaka och portvinssås. Lammrostbiff, har ni ätit det. Sagt och gjort, den serverades i helgen medpotatiskaka och portvinssås à la Remsan (tack tack tack)
Huvudrätten var mört lammmedpotatiskaka och tjock härlig sås. Vi tog alla julmenyn, förutom brorsan Owe som inte tål fisk, och inledde med en mugg glögg
Potatiskakan görs av råhyvlad potatis som varvas med salt och eventuellt vitlök i en smord ugnsform. Gnid in köttet runtom med vitlöken, krydda med salt och peppar och strö sist över örtkryddorna och lagerbladet