Själv tycker jag att laxen och lammet är givna proteiner när det kommer till påskmat. Skär paprikan och kronärtskockahjärtanen i mindre bitar och läg i en ugnssäker form
Garnera med lite soltorkad tomat, kronärtskocka och bladpersilja. Och sedan vid serveringsdagen så behöver man bara tillaga lammet sakta i ugn, busenkelt
Kokade lamm skulderblad (bog är kanske rätta ordet. Lagade stekt polenta med karljohansvamp som tillägg, och så hade jag också baby kronärtskocka, karljohansvamp och en sås på rostad vitlök
Till påsk i år så valde jag en katalansk lammgryta med ärtor och kronärtskocka. Lammkött. Den påminner lite om den katalanska kalvgrytan fast med ärtor och kronärtskocka istället för oliver
Lägg i lammköttet och vänd så att det täcks av blandningen. 4 msk grekisk yoghurt1 citron, rivet skal2 vitlöksklyftor, pressade3 msk olivolja1 tsk mald spiskummin700 g lammkött, tärnat1 gul lök, skivad1½ dl torrt vitt vin450 g tomater, grovhackade1 msk tomatpuré1 krm socker1 tsk torkad oregano2 lagerblad85 g Kalamataoliver400g konserverade kronärtskockshjärtan, avrunna och delade i halvorsaltpeppar1. Lägg ett lock på grytan och sjud i 1½ timme eller tills lammköttet är mört, Rör ner oliver och kronärtskockshjärtan och sjud i ytterligare 10 minuter. 700 g lammkött
Lamm bogen bräserad i sin sky, ramslökspuré och getmjölkscrème. Lammnacken à la ”Rossini” med bräckt anklever från frigående änder, Gotlandstryffel och vinägrett på det rostade fettet med fyra sorters peppar