Lamm kronärtskocka recept

Lamm med kronärtskockor

Lamm med kronärtskockor

600 g lammstek. Skär köttet i bitar. Skala och skiva vitlöken. Skala och klyfta löken. Bryn köttet i olivolja i en het stekpanna
Laxsida på en bädd av kronärtskocka

Laxsida på en bädd av kronärtskocka

Själv tycker jag att laxen och lammet är givna proteiner när det kommer till påskmat. Skär paprikan och kronärtskockahjärtanen i mindre bitar och läg i en ugnssäker form
Mustig lammgryta

Mustig lammgryta

) Vi har haft en jättemysig helg med massa god mat och som avslutning gjorde jag en otroligt god lammgryta

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Länge och långsamt

Länge och långsamt

Kokade lamm skulderblad (bog är kanske rätta ordet. Lagade stekt polenta med karljohansvamp som tillägg, och så hade jag också baby kronärtskocka, karljohansvamp och en sås på rostad vitlök
Öländsk tapas

Öländsk tapas

Lammsalami och rökt lammfransyska från Wannborga vin & lamm. Tyvärr förstärktes lammsmaken väldigt mycket av vinet
Påsk 2013

Påsk 2013

Till påsk i år så valde jag en katalansk lammgryta med ärtor och kronärtskocka. Lammkött. Den påminner lite om den katalanska kalvgrytan fast med ärtor och kronärtskocka istället för oliver
Middag på Il Corso

Middag på Il Corso

Vi blev så mätta på dem att det inte fanns en chans att vi skulle orka lamm eller kyckling eller något annat som andra rätt
Violgglass med lakritschips

Violgglass med lakritschips

Det är som rödbetor och chevre, lamm och rosmarin, hallon och saltlakrits (har ni smakat sia-glassen
Lamm med tomater, kronärtskockor och oliver

Lamm med tomater, kronärtskockor och oliver

Lägg i lammköttet och vänd så att det täcks av blandningen. 4 msk grekisk yoghurt1 citron, rivet skal2 vitlöksklyftor, pressade3 msk olivolja1 tsk mald spiskummin700 g lammkött, tärnat1 gul lök, skivad1½ dl torrt vitt vin450 g tomater, grovhackade1 msk tomatpuré1 krm socker1 tsk torkad oregano2 lagerblad85 g Kalamataoliver400g konserverade kronärtskockshjärtan, avrunna och delade i halvorsaltpeppar1. Lägg ett lock på grytan och sjud i 1½ timme eller tills lammköttet är mört, Rör ner oliver och kronärtskockshjärtan och sjud i ytterligare 10 minuter. 700 g lammkött

Påsklamm från Ligurien

Lägg i lammsteken och stäng till påsen. Ta ut den försiktigt och lägg i lammskivorna, kronärtsskockor, citron och vitlök
F12 – Avsmakningsmeny april

F12 – Avsmakningsmeny april

Här levereras det lamm på hög nivå, ett perfekt vattenstekt dilamm som smälter i munnen, det var också en korv gjord på samma lamm
Operakällaren

Operakällaren

Lamm bogen bräserad i sin sky, ramslökspuré och getmjölkscrème. Lammnacken à la ”Rossini” med bräckt anklever från frigående änder, Gotlandstryffel och vinägrett på det rostade fettet med fyra sorters peppar