Innan jag hann tänka klart fick jag ett mail där jag fick veta att en av tjejerna är vegetarian, en nötallergiker och två stycken äter inte laktos eller gluten
Dom här sötsakerna bakade jag häromdagen och fick en önskan från en i hemmet att göra chokladmintkrämen idag igen eftersom den är så himla god och det gjorde jag ju med glädje, det här är ett jättebra basrecept på muffins som är glutenfria, utan vetestärkelse och mjölk/laktos
Idag har jag prövat ett recept som både är gluten och laktosfritt. 1,5 dl mandelmjöl1msk solroskärnor1 msk linfrön1,5 msk fiberhusk1 tsk bakpulver1 nypa salt2 ägg2 msk olivolja1 dl laktosfri creme fraiche
Så vassego, både bästa semlorna på recept och glutenfria och laktosfria plättar. Jag testade glutenfria och laktosfria pannkakor på barnen (dock så stekte jag dem i smör)
Tja, jag fortsätter väl att baka mig igenom "Julens Söta Saker" men i glutenfri tappning förstås. Mycket sött bakande blir det förvisso, men är det nu advent och snart jul så må det väl vara mig förlåtet
För 8-10 lagga personer. Våfflor för allergiker. Ingredienser 3 ½ dl glutenfri fin mix 1 tsk bakpulver 1 tsk socker 2 ½ dl havrebaserad dryck 2 ½ dl kallt vatten ½ dl mjölkfritt flytande margarin Gör så här 1
Jag älskar verkligen den här sortens bakverk. Bara att mixa ihop alla ingredienser i hushållsassistenten, pytsa i muffinsformar och sedan in i ugnen en sväng, KLART
3 dl MixWells Ljust gluten- och laktosfria basmjöl. Glasyr. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna noga och se till så att deet inte blir några klumpar