Alla recept är utan socker, gluten och laktos. (Brist på zink kan ge hudförändringar, håravfall, illaluktande svettningar, akne, eksem, nedsatt sårläkning, spruckna naglar, impotens, spontana aborter, komplikation under graviditet, nedsatt lukt- och smakförmåga, frekventa & långdragna förkylningar/luftvägsproblem, , ledgångsreumatism, diabetes)
Generellt är människan dålig på att bryta ner laktos, mjölksocker. Detta kan i sin tur orsaka trötthet och sötsug och i längden finns det ökad risk för att utveckla diabetes
Det blir genast knepigare när det står konstigheter såsom dextros, galaktos, glukos, honung, inulin, isomaltulos, laktos, laktulos, malt, maltodextrin, maltos, maltextrakt, maltotrios, mannan, melass, tagatos och trehalos
Kombination av olika bakterier , bland annat mjölkbakterier förbättrar nedbrytning av laktos som gör att personer som är laktosintoleranta tål bättre yoghurt än mjölk
Dock inte lika orolig som den blir av pastöriserad mjölk (även laktosfri). Mjölk kopplas alltså till astma, arteroskleros, diabetes, kroniska infektioner såsom lung-, och öroninflammation, övervikt, osteoporos samt cancer i prostata, äggstockar, bröst och tjocktarm
Att tex ha diabetes, gluten eller laktos gör att man måste tänka efter lite extra vid nya måltider eller hemma hos någon som kanske inte vet om din situation
lactis celler metaboliserar laktos till laktossyra. Laktossyra är känt för att förbättra näringsvärdet i mat, lindra infektioner i inälvorna, förbättra matsmältningen av laktos och t o m hålla vissa typer av cancer i schack
Folk som inte klarar av gluten och laktos tex mår bättre och dumpar mindre. Det första man hörde var hur människor med Diabetes2 anammade LCHF och blev friska, ja, HELT friska. De med Diabetes 1 kunde sänka sina insulinmediciner och få ett jämnar blodsocker
För snart 100 år sedan upptäckte den franske biokemisten Louise-Camille Maillard att mat som hettas upp bildar icke-enzymatiska kemiska föreningar mellan reducerade socker, alltså fruktos, glycos, glycerolaidenhyd, laktos, arabinos och maltros. Sjukdomar som hösnuva, eksem, åderförkalkning, allergier, astma, intolerans, MS, Alzheimers, Parkinson, reumatism, ulcerös kolit, Crohns sjukdom, diabetes 1, cancer, (läs även
mjöl (gluten), mjölk (laktos), salt och socker som är en stor hälsofara för oss. hjärt- och kärlsjukdomar, allergier, astma, diabetes, IBS (irriterad tarmsjukdom), ADHD, cancer, alzheimers m
Och så funderar människorna på varför fler blir sjuka i cancer, bokstavssjukdommar, laktos och gluten, men glöm inte att det här är MIN funderingar och tankar och då pratar vi bara om EN produkt av allt vi äter