Torrjäst blandas direkt i mjölet. Tillsätt salt, socker och mjöl. Den torkar något under första jäsningen och det är bättre att tillsätta lite mjöl vid utbakningen än att det blir för mycket mjöl från början
Fick göra om det lite då jag inte så ofta använder Lailas blåa mjöl, vilket det är i grundreceptet. Jag skulle inte använda en helt naturligt mjölmix till det här brödet
½ msk potatismjöl. Blanda mjöl, havregryn, socker och smör. ½ msk potatismjöl. 1½ dl glutenfri mjölmix (Jag använde Lailas blå). 1½ dl glutenfria havregryn (Jag använde Sempers). Blanda blåbär, 1 msk socker och potatismjöl och lägg det i en pajform. 1½ dl glutenfri mjölmix. 1½ dl glutenfria havregryn
Kanske hade jag lite för lite mjöl eller skulle den vilat lite till i kylen. 4-5 dl glutenfri mjölmix (I min är det Lailas blå). Blanda de torra ingredienserna (jag tog knappt 4,5 dl mjöl), och tillsätt det och vattnet i smeten. ) 4-5 dl glutenfri mjölmix (I min är det Lailas blå)
Jag gjorde enligt receptet men fick inget bra resultat och då gjorde jag som min mamma hade gjort eftersom hon inte hade Lailasmjöl hemma, hon använde nämligen Provenas mjölmixer
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål och vänd sen ner det i ägg/smörsmeten. Glutenfri hallonblondie (1plåt, ca 24-30 bitar)450g mjuk smör2 dl socker3 dl farinsocker1 msk vaniljsocker6 ägg7dl lailas gula mjölmix1 msk bakpulver1 tsk salt100 g vit chokladfrysta hallonSätt ugnen på 175 grader. 7dl lailas gula mjölmix
Tillsätt salt, socker och mjöl. Den torkar något under första jäsningen och det är bättre att tillsätta lite mjöl vid utbakningen än att det blir för mycket mjöl från början