Lailas glutenfria lussebullar recept

Glutenfria semlor med variation - 12 stycken

Glutenfria semlor med variation - 12 stycken

100 g vanligt eller LF smör, alternativt mjölkfritt margarin3 dl vanlig eller LF mjölk, alternativt ris, soja eller havremjölk1 pkt röd jäst, 50 g1 ägg3/4 dl strösocker½ tsk salt½ tsk nystött kardemumma1 tsk vaniljsocker2 tsk fiberhusk2 tsk bakpulver10 - 12 dl glutenfri mix - jag använde Lailas mjölk- och glutenfria mix1 ägg till penslingSmält smör/margarin, och tillsätt mjölken
Glutenfria lussebullar 2010

Glutenfria lussebullar 2010

Lailas grova, så den fick åka i degen. GLUTENFRIALUSSEBULLAR 201015 g jäst40 g palmsocker (Indonesiskt, ganska hög vattenhalt)½ g (1 pkt) saffran, stött2 tsk fiberhusk1 msk psyllum (från Finax)3/4 dl pofiber½-1 tsk stött kardemumma1 grovrivet äppleca 300 g Lailas grova mjölmix (grönt paket)1 dl russinvatten75 g mandelmassapärlsockermalen kanelKnåda samman alla ingredienser utom mandelmassa och kanel med så mycket vatten att det blir en lös med hanterbar deg
Glutenfria Saffranssnurror

Glutenfria Saffranssnurror

Här hittar du receptet på Glutenfrialussebullar. a adventfikat har jag bakat dessa glutenfria saffranssnurror
Gf Lussebullar

Gf Lussebullar

Jag har utgått ifrån receptet i "Lailas recepthäfte", men tog kesella istället för ägg och lite mindre socker