Fryst torsk är kanske inte den roligaste råvaran, men om man lagar den på det enkla sätt som vi gjorde igår så blir den toppengod - smakar "som restaurang"
En rätt som passar en stressad mage perfekt och som är enkel och snabb att laga. Kontrollera att fisken är klar genom att den är vit i färgen och fast i köttet
Och har ni bara råd på de billigaste sorterna, så variera dem, laga dem efter något recept, som egentligen är avsett för en hel annan fisk - en fisksort som ni ej har råd att köpa
Lägg i fisken och lägg skivor av mozzarella på fisken. Blanda ihop såsen och slå den över fisken. Den här goda fisken åt jag för första gången för ca 2 veckor sedan och i söndags lagade jag den själv. 400 g fisk (torsk eller annan vitfisk). 1 fiskbuljongtärning. Sätt in i fisken i 200 grader i ca 30 minuter. Kram 400 g fisk (torsk eller annan vitfisk). 1 fiskbuljongtärning
Håll varmt medan fiskenlagas. Lägg basilikablad, vitlök och smör i en mixer och häll på het buljong. Servera risotton med fisken och basilikabuljongen runt om
) Fisken håller samman bättre när du lagar till den och du ser mindre av de där vita klumparna som man ibland kan få när man lagar till fisk (proteinet som rinner ut)
Det var Camilla som plockade fram råvaran i morse och jag som fick laga den. Rimmad vitfisk. Det låg alltså lite fina tinade fiskfileer på bänken när jag kom hem från jobbet
Själv ska jag laga ugnsbakad lax med spenat och vinsås,. Skala och hacka lök och vitlök. Fredag och det kanske kan passa med en medelhavsinspirerad fiskgryta till middag
Jag lagade en fisk och skaldjurssoppa med torsk, pilgrimsmusslor, grönmusslor och färska räkor. Fräs lök, paprika, chili, vitlök, citronskal och ingefära i en stor kastrull i smöret