Om du har tillgång till vildsvinsrevben, tveka inte att laga dem till jul. Men om du får vildsvinskött från en jägare, kolla så det är veterinärbesiktat innan du går loss i köket
Från vårt kök får ni idag ett förslag på hur ni kan laga till en god middag med vildsvinskött, receptet är hämtat ur herr Mårtenssons favoritkokbok, "Det glömda köket" av Jens Linder
I kväll har jag lagat mat. Mina föräldrar fyllde på med Vildsvin i helgen när de var här så passade på att bjuda svärföräldrarna på lite Vildsvinsbiffar
Enda nackdelen med att laga kött på det här sättet är att det krymper något förtvivlat. Grytkött stod det på förpackningen med ett bastant stycke vildsvin
Jag tycker om det mörka, vilda köttet men har inte lagat innanlår förut. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
För ett år sedan så tillagade jag fasan som var inköp på Öster Malmas julmarknad. På julmarknaden fanns allt från brända mandlar och fårskinn till hela vildsvin och rådjur att köpa, själv kom jag hem med en vildand
Vi lagade till lammgrytan i vår Crock Pot och har du ingen sådan så går det absolut alldeles utmärkt att laga till lammgrytan ändå, både i lergryta och vanlig gryta
Lägg i två buljongtärningar om grytan lagas utan ben. 500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin). 1500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin) Några grytben från styckningen eller 2 köttbuljongtärningar 3 msk smör 3 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 0,5 st chilifrukt 3 dl rött vin 4 st lagerblad 5-6 st enbär 400 g krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 msk råsocker vatten Salt, efter smak Peppar, efter smak 4 st potatisar, ca (350 g) 2 st morötter 2 st gula paprikor 1 bit rotselleri (ca 200 g)
Det känns som det var ett tag sedan vi bjöd på fläskkött här i köket, den största anledningen till det är väl att det lagas till mest vilt i Mårtenssons kök just nu