När jag tänker efter så förstår jag nog varför jag sällan lagarrenkött. De få gånger jag har lagat ren har jag använt renskav och inget av den dåliga smakupplevelsen jag hade som tonåring har jag fått uppleva igen
Dagens recept på min egen, som vanligt helt betalningsfria blogg, är några av de rätter som jag och Lars Fahlén lagade nu i veckan inför öppningen av hans Restaurang priMaten i Uppsala
Fick björnkött som tack för att jag lagade mat åt JAQTs aktivitetsdag dör jaktintresserade tjejer. Jag blandade björn- och renkött för att jag inte hade så mycket björnkött
I Japan är “Gyudon” (nötkött i ris skål på japanska) en välkänd maträtt men här använde jag renkött i stället för nötkött, som jag tror att renkött smakar nästan nötkött och man kan lätt få tunna skivor renkött medan det är svårt att få tunna skivad nötkött
Hjortkött är naturligt magert liksom renkött och älg och utan insprängt fett så kan ni tänka er att det BORDE vara svårt att få köttet både mört och saftigt