Laga renkött recept

Yakiniku på renskav

Yakiniku på renskav

Detta recept var med i Allt om Mat för flera år sedan och jag har lagat det ett par gånger genom åren

Köttfärspizza och Muffins LCHF

Dagens recept på min egen, som vanligt helt betalningsfria blogg, är några av de rätter som jag och Lars Fahlén lagade nu i veckan inför öppningen av hans Restaurang priMaten i Uppsala
Bistro Björns björn- och renköttbullar

Bistro Björns björn- och renköttbullar

Fick björnkött som tack för att jag lagade mat åt JAQTs aktivitetsdag dör jaktintresserade tjejer. Jag blandade björn- och renkött för att jag inte hade så mycket björnkött

Tapas-SM veckofinalister vecka 2

Jag hade dessutom förmånen att ha tillgång till mina föräldrars smaklökar, då jag provlagade och serverade rätterna även till dem
Bored

Bored

Då är det här perfekt tycker jag, även om smaklökarna kanske inte är i bästa form, och dels är det fruktansvärt lätt att laga till
Tonakai-don (Renskav och ris i skål)

Tonakai-don (Renskav och ris i skål)

I Japan är “Gyudon” (nötkött i ris skål på japanska) en välkänd maträtt men här använde jag renkött i stället för nötkött, som jag tror att renkött smakar nästan nötkött och man kan lätt få tunna skivor renkött medan det är svårt att få tunna skivad nötkött

Älgkanapé

100 g rökt älgkött eller renkött.  Blanda det tärnade köttet med salladslök och crème fraiche. Smaka av med pepparrot, salt och vitpeppar
En kulinarisk resa i trekantsområdet

En kulinarisk resa i trekantsområdet

På torsdagar brukar lusten att laga mat komma tillbaka, för att senare framåt lördagen någon gång efter frukostkaffet ha kulminerat i någon slags topp
Sapmi

Sapmi

Jag fattar att ni inte är så många som kommer att laga detta, men barnen gillar det, näringsrikt och billigt