Vår nya matidol som vi skrivit om tidigare, Bal Arneson som kockar i tvprogramet Spice Godess, lagade häromdagen till köttbullar med indiska kryddor som hon serverade i en indisk tomatsås
Jag försöker att dra ner på köttkonsumtionen genom att minst en gång i veckan laga vegetariskt. Jag hade inget idealmjöl hemma utan tog bovete istället
För fler recept, tips och inspiration på snabb, enkel och växtbaserade mat kom till Happy M Kitchen på onsdag då jag kommer att laga Happy Clean Family Food
Sedan några veckor tillbaka säljer Kvällsposten/Expressen en kokbok som bilaga till sin tidning. Valet föll på Lammfärsbiff i pitabröd ett recept som finns med i boken Grekland
värm pitabröd enl. fyll sedan pitabröd med lammfärsröran och toppa med fetaost. 500 g lammfärs2 pressade vitlöksklyftor2 tsk spiskummin2 tsk paprikapulver1 tsk kanel1 tsk cayennepeppar2 msk torkad koriander1 msk soya2 dl lätt creme fraicheolivoljaen påse provencalsk sallad3 tomater1 burk kidneybönor1 pkt fetaost (150 g)3 pitabrödstek färsen i olivolja och krydda med vitlök, spiskummin, paprika, kanel och cayennepeppar och soya. (varför jag alltid verkar laga till 3 personer trots att vi bara är två är att jag nästan alltid lyckas få till en lunchlåda också, vilket i sin tur beror på att jag alltid tror att det går åt mer än det gör
Nästa gång ska jag prova att laga det i min crockpot. Kvällens middag igår bestod av pulled pork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd
Att laga mat på muurikkan hör verkligen dit. pitabröd. Det är så härligt att sitta vid elden och laga mat en vacker sommardag och sen blir ju maten så himla mycket godare än inne på spisen
Igår lagade jag nämligen "pulled pork" till middag. Vi serverade det som fyllning i tortilliabröd, men man kan också ha det i pitabröd, orientbröd eller servera det pommes
Entrecoten blev förstås vansinnigt god men med tanke på priset och den lilla skillnaden som blev så är innanlår helt klart en vinnare och något jag kommer att fortsätta använda när jag ska laga pulled beef