förbered allt innan du går ut och börjar laga maten. Jag får fortfarande en hel del frågor om varför man ska skaffa en stekhäll när man redan har en grill
När vi var på semester iItalien köpte vi en paellapanna som man kan ha på grillen, blanda annat till att göra paella men man kan även laga andra saker på den
Laga sen den och njut. Vad vore väl en spank afton utan paella. Spritsa eller skeda ner krämen i pajskalen och garnera med kokos som rostats i het panna
Första gången jag vågade mig på en risotto var ju efter att ha sett Kryddburkens svamprisotto och blev så fruktansvärt frestad både på svamp och ris så att jag var tvungen att laga en Krämigrisotto med smörtstekt skogssvamp och rostade körsbärstomater
Det som i dag har blivit ett problem enligtmig är att alla skall laga dessa rätter enligt recept. Jag gillarverkligen så kallad ”restmat” så som pytt ipanna, paella, nasi-goreng…
Speciellt bra att slänga ini ugnen, ta med sig när man ska laga t. en paella på stranden och man behöver inte bry sig om stekspaden är i plast, gummi, stål eller annat material som riskerar att skada pannan
Det finns många varianter av receptet, så här har min mamma lärt mig att laga den. Bryn köttbullarna i olja i en stekpanna, inte för många åt gången, på god värme