Som ni märker så blir det mycket mattillagad i lergryta i Mårtenssons kök under den kallare delen av året, men det är så himla enkelt, det blir riktigt gott och det finns verkligen hur mycket som helst man kan laga i lera
I helgen lagade jag en rustik Portergryta som jag serverade med rotfruktsmos. Men maten blir mer höstlik med alla svenska rotfrukter som finns att handla nu i våra affärer och torg
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
En Fransyska, Fläskkarré eller Skinkstek, lagad på det här viset, blir nog nästan lika gott. En mustig, fyllig smak blir resultatet av de vilda djurens mathållning
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Mat har förstås lagats och bilder tagits som ligger och väntar i arkivet. Den här typen av matlagning gillar jag, med grönsaker att skära till och blanda medkött och andra smaker i en gryta där allt sedan får sköta sig själv