På jobbet äter jag alltid en enkel sallad till lunch, men om jag någon gång råkar befinna mig hemma vid lunchtid brukar jag laga någon annan lätt, snabblagad lunchrätt
En av rätterna vi lagade var heta crabcakes med lime, sharonfrukt, chili och koriander. Lägg upp på en salladsbädd tillsammans med hackad chilifrukt, bitar av sharonfrukt, limeklyftor och färsk koriander
Värdparet hade lagat den i många timmar med fyllning av bl a äpple, lök och kryddigt korvinkråm. 1 liten bit Salmalax eller motsvarande färsk lax. 1 msk färskriven ingefära. 2 msk dl hemlagad majonnäs. 25 g färsk jäst. 1 dl hemlagad majonnäs. 1 litet knippe färsk gräslök. Vitt kött från 1 krabba. 1 liten bit Salmalax eller motsvarande färsk lax. 1 msk färskriven ingefära. 2 msk dl hemlagad majonnäs. 25 g färsk jäst. 1 dl hemlagad majonnäs. 1 litet knippe färsk gräslök
vill du laga den här rätten av hela, kokta krabbor går det åt 3 st. 1 tsk färsk riven ingefära. 400 g krabbkött 1 gul lök 2 msk jordnötsolja 1 tsk curry 1 tsk färsk riven ingefära 1 tsk hackad röd spansk peppar 1 burk krossade tomater 1-2 dl vatten salt efter smak
I köket är jag ju vanligtvis trygg, men jag har svårt att hitta fokus då jag ska laga nytt till nya. Här bjöds det på kamtjatkakrabba – Crab cakes madras med indisk chutney
hummer, havskräftor, krabba, musslor. Om du har färsk hummer så koka den i den färdiga buljongen genom att koka upp buljongen och lägga i hummern, koka under lock ca 8-10 minuter. 4 kg färsk fisk och skaldjur (se nedan). 2 krm basilika eller färska blad