Jag är ju med i en tävling ”MAX Blog award” där vi tävlar genom att laga mat eller bakverk i micron om att vinna hem Fredagskocken Mattias Larsson som ska styra upp en middag för vinnaren och dess vänner, vi är nu inne på sista tävlingsveckan och jag känner pressen öka från mina vänner att kamma hem detta
Som ni kanske har märkt här så har recepten lyst med sin frånvaro - jag är helt enkelt inne i en sån extrem "torrperiod" just nu och har ingen inspiration alls till att laga någon mat
när jag var liten var det oftast mamma som lagade maten hemma. helt enkelt en rejäl macka med hur mycket som helst på och helst i världens knasigaste blandning
Middag måste vi så klart äta i vanlig ordning, och den ska så klart vara god och lättlagad. Vanlig vit bechamelsås med tonfisk och lite salt och peppar, svårare än så behöver det verkligen inte vara, för det är helt enkelt barnsligt gott
Resultatet är inspirerande recept, både i klassisk och experimentell tappning, från enkel, gyllene ugnspannkaka dagar då en inte orkar svänga in och trängas i matbutiken, till torskrygg med pesto och fetaost, när lagarlusten är på topp
Jag har den sista tiden börjat laga pannkaksmuffins och detta receptet på pannkaksmuffins är helt klart oslagbart, otroligt luftiga och spröda på samma gång
Ugnspannkaka har jag faktiskt inte lagat sedan jag bodde hemma hos mina föräldrar, men det var nog bland det första som jag gav mig på att laga till min familj när jag insåg att det var kock jag ville blir när jag blev stor
Ugnspannkaka med vitkålssallad och rårörda lingon. Det är inte alltid man orkar ägna så mycket tid till matlagning, men man vill ändå ha "vällagat" och ingen skräpmat