Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Det är en härlig känsla att laga mat med produkter som kommer från en gård i närheten, där det är enkelt att själv få se och uppleva hur djuren har det på gården
Laga under tiden couscousen. Lägg i couscousen, lägg på locket och ställ kastrullen bredvid plattan. Lägg couscousen på ett stort fat och gör en grop i mitten
I Marocko lagas den traditionellt i ett speciellt lerkärl på glödande kol. tomat på burkLökValfria grönsakeroch rotfrukterPotatis, som halveras eller klyftasOlja t ex olivoljaSmör (kan uteslutas)Kikärter (om grytan är till Couscous)Om man så vill, torkad frukt (vilket jag personligen inte är förtjust i)
Igår kväll lagade jag en fisk soppa med asiatiska smaker, lite nytt och väldigt gott. Nu ska jag iväg till jobbet igen, ikväll blir det sallad med pärl couscous
Här ovanför kan ni se en sjukt trevlig liten video av när jag, Therese, Camilla och Anna som allesammans vann tävlingen som jag och Anamma arrangerade i november, tillsammans lagar upp ett helt växtbaserat julbord i vår studio
Servera grytan tillsammans med nykokt ris eller couscous och en god sallad. Förmiddagsmöte följt av sent eftermiddagsmöte innebär längre arbetsdag än vanligt och jag hinner mer eller mindre bara hem och laga mat och äta innan det är dags att få barnen i säng
Så klart kan du använda ko-ost om du vill, och om du skulle vilja laga rätten från grunden själv så har jag ett tidigare recept på en liknande gryta här
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Bakad potatis och couscous tipsar Jamie om, det är för mycket utanför boxen för min chilismak