Jag har i allt större utsträckning börjat lagamat från grunden, med så lite hel- och halvfabrikat som möjligt, utan tillsatser, glutenfritt, sockerfritt och även användning av stärkelse i så liten utsträckning som möjligt
Han är duktig lagamat. Som vanlig arabisk ris, mini nudlar, gul russin och lite smörolja. Kycklingfiler med tomatsås av krossade tomat, pressad vitlök, gul lök, persilja, grön lång paprika (stark), massa kryddor
Innan jag började hänga mer regelbundet med henne på kursen så var min egna erfarenhet av att laga persisk, arabisk eller afrikansk mat ganska begränsad till typ falafel, tabbouleh och någon enstaka kebabtallrik
Men den smakade säkert jättegott när den är tillagad. Såå i nästa inlägg går Vi på arabiskt SPA,. här kommer ännu mer inspiration ifr matstaden B A R C E L O N A
Jag har i allt större utsträckning börjat lagamat från grunden, med så lite hel- och halvfabrikat som möjligt, utan tillsatser, glutenfritt, sockerfritt och även användning av stärkelse i så liten utsträckning som möjligt
Låt puttra till grönsakerna mjuknatSmaka av med salt och peppar(och gärna spiskummin)OLIKA METODERSorry bristen på mått, jag använder intemått när jag lagarmat, utom för själva riskoket
Kebab smakar annorlunda om den lagas på lamm-, nöt- eller blandfärs. Servera kebaben med arabiskt tunnbröd eller pitabröd, skivade grönsaker och tzatziki